Geheugen prijzen

Door de crisis zijn de prijzen van intern geheugen de laatste tijd behoorlijk gestegen, soms zelfs verdubbeld. Zoals het er naar uit ziet houdt deze situatie nog wel even aan dus wanneer u van plan bent uw interne geheugen uit te breiden, wacht daar dan niet te lang mee.


Valid XHTML 1.0 Strict Valide CSS!


Forum

Onder de installatie van een forum versta ik het installeren van de gewenste forum software op de door u gewenste server. Dit zonder verdere configuratie. Dus het forum heeft op dat moment de standaard instellingen zoals het bij installatie mee krijgt, en is verder leeg. Voor de installatie is het noodzakelijk dat de gebruikersnamen en paswoorden aan mij ter beschikking worden gesteld van de database en van de FTP-server. Met een klein beetje inzicht is de configuratie door iedereen te doen. Dit behelst het zetten, of weghalen, van wat vinkjes en het invoeren van enige (door u zelf gekozen) namen en titels. De enige modificatie welke ik standaard aan breng bij de installatie is het toevoegen van een taalpakket naar keuze aangezien de standaard taal Engels is.

Op dit moment zijn er in mijn ogen 2 leveranciers van goede forum software die deze sofware ook nog een gratis beschikbaar stellen:


SMF
Deze software heeft veruit mijn voorkeur. Het grote voordeel van deze software is dat er zeer veel mogelijkheden zijn. Dit op het gebied van beveiliging, maar ook betaalde abonnementen en een versie voor mobiele apparatuur is standaard al aanwezig. Verder zijn er erg veel modificaties verkrijgbaar welke over het algemeen probleemloos door de beheerder vand e site zelf zijn te installeren. Dit in tegenstelling tot de forum software van PHPBB waar je zelf alle code aan moet passen. Helaas zijn er voor de nieuwste versie van dit forum nog niet zo heel veel templates (bepalend voor het uiterlijk) beschikbaar maar ik ben er van overtuigd dat hier heel snel verandering in zal komen.
PHPBB
Op zich ook zeker goede forum software. Eige tijd geleden heb ik zelf een site opgezet hiermee maar ik heb na enige tijd toch weer de overstap gemaakt naar SMF, dit om de simpele reden dat het erg bewerkelijk is om modificatie aan te brengen. Modificaties waar ik hier een halve dag mee bezig was waren in SMF binnen 5 minuten aangebracht. Bedenk dus dat, wanneer u voor PHPBB kiest, dit gevolgen kan hebben wanneer u later nog modificaties aangebracht wilt hebben.

Mocht u interesse hebben in een eigen forum dan mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen om uw wensen te bespreken, te kijken wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zijn. Ook wanneer u al een forum heeft en hier een modificatie op uitgevoerd wil hebben kunnen wij dit uiteraard voo u uitvoeren.